Férfi Kozmetika

Távmunka

A rugalmas munkaszervezési formák és a távmunka szellemiségének bázisán -, annak történeti, szakmai folytonosságát és megújulását hosszú távon is biztosítva, - igazodva a társadalmi elvárásokhoz és a technika fejlődéséhez -, a foglalkoztatás fejlesztésének, a munkához jutás esélyének és a foglalkoztatás szintjének és színvonalának tartós növeléséhez szükséges kompetencia-képzés fejlesztésének céljára jogi személyiséggel rendelkező hiánypótló szervezet kerül létrehozásra.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Áttörést hozhat az agilis szoftverfejlesztés módszertana a munkaerőpiacon

2011.07.04. 11:48 | Tanácsadó | Szólj hozzá!

Címkék: munka gazdaság siker piac pénz tudás kompetencia brainstorming vállalat tamás távmunka kereset jövedelem hatékony sprint déri nemzetgazdaság

 Akár 50%- kal is növelheti az informatikai fejlesztéssel foglalkozó magyarországi vállalatok hatékonyságát a SCRUM néven ismert – un. agilis - munkaszervezési módszer. A világon jelenleg a legkorszerűbbnek számító agilis fejlesztés egy gyűjtőnév, ami alá több konkrét módszertan is tartozik, ezek egy része szoftverfejlesztési módszertan, más része menedzsment-módszertan, és szinte mindegyiknek része egyfajta munkavállalói hozzáállás is.

Déri Tamás vállalkozásfejlesztési és képzési szaktanácsadó szerint a SCRUM egyesíti a távmunka és a brainstorming előnyeit. A Scrum egy termékfejlesztési projektek vezetésére kidolgozott rendszer. Alapelvei és technikái rendkívül egyszerűek és letisztultak, amelyek tökéletesen alkalmasak komplex innovatív projektek irányítására. Alkalmazhatóságát jelzi, hogy a legnagyobb szoftvergyártók gyakorlatilag kivétel nélkül alkalmazzák.  A munkavállalók kreativitására épülő rendszer elősegíti a lexikális ismeretek és a tapasztalati tudás egyesítését, amely az egyén sikerein keresztül a vállalati teljesítmény megsokszorozódásához vezet.

A munkaszervezés és a munkavégzés rugalmas elemeinek alkalmazása a nemzetgazdaság minden ágazatában, a tervezés-előkészítés és a megvalósítás fázisában, különösen az informatikai fejlesztésekben jelenthet számottevő előnyt és hasznot a vállalatok számára.

Dr. Bodó Árpád Zsolt a Sprint Consulting ügyvezetője elmondta, hogy Magyarországon a világ több vezető informatikai vállalata működtet fejlesztési központot. Ezeknél a cégeknél általában jól felkészült, kvalifikált szakemberek dolgoznak, - azonban a munka szervezése döntő módon van hatással az eredményességre.

Nem csupán arról van szó, hogy kiváló fejlesztők, informatikusok, programozók jussanak munkalehetőséghez, kimagasló üzemi és egyéni teljesítmény elérésére akkor nyílik lehetőség, amennyiben jól felkészült szakemberek a világ legmodernebb munkaszervezési módszertana alapján végezhetik munkájukat. A munkavállalók elégedettsége, a csökkenő fluktuáció, a kimagasló egyéni teljesítmények újabb munkahelyek tucatjainak létrehozását alapozhatják meg, egyben hozzájárulhatnak a munkavállalók munkaerőpiaci kilátásainak javulásához , valamint a munkaerő felértékelődéséhez is, - mondta el Bodó Árpád Zsolt.

A Sprint Consulting a világ több vezető informatikai cégének a referenciájával rendelkezik, amelyeknél SCRUM módszertan bevezetését követően kimagasló eredmények elérésére voltak képesek ezek a vállalatok.

Mind a nagyvállalati szektor, az államigazgatási (önkormányzati) intézmények számára, de a KKV-k részére is gazdasági áttörést hozhat a módszertan bevezetése, egyben a foglalkoztatottság mértéke is alapvető fordulatot vehet, amely a magyar gazdaság egészére is, a GDP-t mérhető módon pozitív irányba elmozdító hatása lehet, - vélte Bodó Árpád Zsolt. A Sprint Consulting filozófiája nem kizárólag a tanácsadói és audit tevékenységek értékesítése, hanem az empirikus, már számos helyen, a nemzetgazdaság legkülönbözőbb ágazataiban eredményesen alkalmazott tapasztalatok átadása.

Az országos jelentőségű programmal kapcsolatban hamarosan sajtótájékoztató kerül megrendezésre.

Déri Tamás

vállalkozásfejlesztési és képzési szaktanácsadó

Részletesebb információ: E-mail: titkarsag.scrum@gmail.com

Virtuális Szövetség

2011.07.03. 14:53 | Tanácsadó | Szólj hozzá!

Címkék: oktatás magyar projekt nemzeti hatalom elnök virtuális tamás távmunka szövetség déri távmunkás távmunkaház

A magyar távmunka ügye lassan már hivatalosan is halott. Kormányzati szinten már régen (jelenleg még) diszkvalifikálták a rugalmas foglalkoztatás /munkavégzés és a távmunka fejlesztését, - több ezer, talán több tízezer ember munkához jutásának lehetőségét adva ezzel fel.

Az igazság kedvéért megjegyzendő, hogy a szocialista kormány távmunka programja is főleg PR célokat szolgált és persze néhány százmillió forint elköltésének (kimentésének) lehetőségét.

Létezett azonban a Magyar Távmunka Szövetség, amely azokat a szakértőket tömörítette, akik jól értettek a foglalkoztatás eme speciális részterületéhez. Úgy néz ki ez a korszak végérvényesen lezárult. A szövetség közgyűlése izzadságszagú volt és bőven súrolta a jogszerűség (és sportszerűség) követelményeit. Inkább alulról, mint felülről. Forgács Tamás úr elnökségéhez (királlyá koronázásához) sok sikert kívánunk. In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti.